فرار از گناه - قسمت دوم
۱. ادامه حفظ اعمال و دستاوردهای آن
توضیح این مسئله آیه ” یا ایُّها الّذین امَنوا اَطیعوا اللهَ و اَطیعوا الرّسولَ وَ لا تُبطِلوا اعمالَکم” ای اهل ایمان خدا را اطاعت کنید و رسول او را هم اطاعت نمایید و اعمال خود را ضایع و باطل نگردانید. (۱)
و از امیر مومنان علی علیه السلام نقل شده است که می فرمود: “جِدّوا وَاجتَهِدوا، و اِن لم تعمَلوا فلا تَعصوا، فَاِنَّ مَن یبنی و لا یهدِمُ یرتَفِعُ بناؤهُ و اِن کانَ یسیراً، و اِنَّ مَن یبنی و یهدمُ یوشَکُ أَن لا یَرتفعَ بِناؤهُ”
تلاش و کوشش کنید و اگر عمل نمی کنید گناه هم نکنید، زیرا کسی که بنایی می سازد و ویرانش نمی کند، ساختمانش برافراشته می شود و هرچند اندک، اما کسی که می سازد و سپس ویران می کند بنایش بر افراشته نمی شود. (۲)
ودر روایت است از جناب سالم مولی ابی حذیفه گوید:
رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلَّم فرمود:
“روز قیامت گروهی را می آورند به همراه حسنات و خوبی هایی به بزرگی کوه های تهامه (سلسله کوه هایی است در اراضی نجد) و چون به محضر خدای آورده شوند، خداوند تمام اعمال خوب آن ها را تباه ساخته سپس آنان را به آتش در افکند.
سالم عرض کرد: پدر و مادرم فدایت باد یا رسول الله وضع آن گروه را برای ما روشن کن که چه کسانی هستند؟ فرمود: مردمی هستند نمازگزار و روزه گیر و شب زنده دار (نماز شب خوان) و هنگامی که به حرامی دست می یافتند برآن هجوم می آوردند، از این جهت خدای تبارک و تعالی اعمال آنان را بر باد می دهد.” (۳)
۱. سوره مباركه محمّد آیه ۳۳/ به نقل از اصول وافی ج۱ ص ۵۰۵
۲. بحارالانوار ج ۶۷ ص ۲۸۶
۳. أثارالصّادقین ج ۳ ص ۲۷۶