دل میزنم به دریا
دل میزنم به دریا
پا میذارم تو جاده
راهی میشم دوباره
با پاهای پیاده…
راهی شدم با پای دل، با پای پیاده. دستان خالی. چشمان بارانی.
اینجا کربلای ایران است.
اندیمشک محل ورود رزمندگان برای رسیدن به مناطق جنگی. اینجا بوی عشق می دهد. اینجا قدمگاه عشاق الحسین علیه السلام است. قطعا مهدی فاطمه برای بدرقه سربازانش اینجا سر زده است.
زائران گروه گروه در ساعات مختلف شب از شهرهای مختلف استان وارد اردوگاه می شوند. برخی شام میل نموده و به سمت استراحتگاه ها هدایت می شوند و برخی برای اقامه نماز و صرف شام راهی حسینیه اردوگاه.
از حسینیه که خارج می شوند، از سعادت ارتباط با مزار شهدای گمنام نمادین و معراج الشهدا بهره مند می شوند. نمادین البته، برای آنانکه با چشم سر آمده اند! چرا که جای جای خاک این مکان مقدس مملو است از حضور شهدا. چرا که ما ایمان داریم؛ شهدا در قهقهه مستانه شان و در شادی وصلشان “عند ربهم یزرقون” هستند.
لحظات آخر شب نواهای پخش شده از کاروان های استان های مختلف در تاریکی و سوسو نور چراغ ها از دور، تو را به شب های عملیات و زمزمه های شبانه شهدا با معشوق حقیقی، می برد. آری اینجا قطعه ای از بهشت است که لابلای روزمره گی ها و زیبای های ظاهری دنیایمان به فراموشی سپرده شده است.
چه خوب خواهد بود سالی که با جذبه نگاه شما و آتش عشقتان آغاز گردد.
ای شهدا
ای شهدا
اگه که قلبمو شیدا کردم
اگه که چشمامو دریا کردم
من با هزار امید اینجا هستم
گمشدمو شاید پیدا کردم
سفرنامه راهیان نور به قلم بنت الهدی اشرفی، قسمت دوم.
عشق هم صاحب فتواست اگر بگذارند
پنجره زیباست اگر بگذارند
چشم مخصوص تماشاست اگر بگذارند
من از اظهار نظرهای دلم فهمیدم
عشق هم صاحب فتواست اگر بگذارند
به کربلای جبهه ها خوش آمدید؛
اندیمشک
توصیف مکان با آب و هوا، منظره دل انگیز، درختان درهم تنیده و سر به فلک کشیده، جویبارها، دشت ها، کوه ها، دریاها، دریاچه ها، بهارنارنج ها و ترنج ها و … بسیار دلچسب و سهل خواهد بود!
اما توصیف قطعه ای از زمین خاکی که هیچ یک از زیبای های ظاهری دنیا را دربر ندارد و شامل نمی شود کار بسیار دشواری خواهد بود اگر پای دل در میان نباشد!
امان از دل که وقتی پادرمیانی می کند همه چیز را زیر و رو می کند. غوغایی به پا می کند. وصف می کند و شرح می دهد و با خود می برد.
من میخواهم دلی صحبت کنم. دلی توصیف کنم. می خواهم دلتان را با دلم همراه کنم و ببرم به دیاری که جز عشق در آن نخواهید یافت.
کربلای ایران، مناطق جنگ، که سال ها با گوشت، پوست و خون عزیزترین هایمان متبرک شد و اکنون این معجون عاشقی به ما رسیده تا با آن قلب زنگار گرفته خود را جلا دهیم.
سفر من با اندیمشک شروع شد. صحرایی سراسر نور و عشق. با شعرخوانی خادمان:
خوش اومدید آی زائرا به کربلای جبهه ها …
چای خانه و تمثال حضرت ابوفاضل لحظه ای که آب را بر آب ریخت.
خوابگاه هایی به نام شهدای بزرگوار: مهدی زین الدین، محسن حججی و دانشگر.
معراج الشهدا و مزار نمادین شهید گمنام و نوای دلنشینی که تو را به آن سوی جاده دل می برد.
چندین درخت تزئین شده با سربندهای یا فاطمه الزهرا، یا لثارت الحسین، یا اباعبدالله و یا ابوالفضل.
و تابلوهایی که نوشته های دو سطریآن تو را عاشق تر از پیش می کند.
زیارت چشم هایتان قبول.
سفرنامه راهیان نور به قلم بنت الهدی اشرفی، قسمت اول.
آشنایی با مناطق عملیاتی غرب و شمال غرب کشور
کرمانشاه
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، ستاد فرماندهي سپاه منطقه 7، به فرماندهی سردار شهید محمد بروجردي در شهر کرمانشاه تشکيل شد و نقش بسزايي را در ايجاد امنيت در دو استان کرمانشاه و کردستان ايفا نمود. از آغاز تا پایان جنگ تحمیلی اين شهر هدف حملات مکرر هواپيماهايتش عراق قرار داشت و در طول دوران دفاع مقدس 176 مرتبه مورد هدف بمب و موشکهاي ارتش عراق واقع شد و در مجموع 2158 تن شهيد و 4252 جانباز را تقديم انقلاب اسلامي کرد. کرمانشاه در طول دوران دفاع مقدس، همواره به عنوان مرکز پشتيباني و عقبه رزمندگان اسلام در جبههی مياني، محسوب میشد و قرارگاه رمضان در این استان فعالیت میکرد. عراق هیچگاه نتوانست به از راه زمین وارد این شهر شود، اما مردم فداکار و انقلابی این شهر بارها مورد عملیاتهای تروریستی و خرابکارانهی منافقین و گروهکهای ضد انقلاب قرار گرفت. شهید آيت الله اشرفي اصفهاني، امام جمعه موقت کرمانشاه از جمله شهدای ترور در این شهر میباشند که در تاریخ 1361/7/23 لحظاتی پیش از ايراد خطبههاي نماز جمعه، در مسجد جامع این شهر توسط منافقين به شهادت رسید. ارتفاعات مشرف به این شهر در حوالی منطقهی طاق بستان، میزبان چند شهید گمنام است و همه روزه میعادگاه بسیاری از عاشقان و دلدادگان ولایت میباشد.1
روستای «دارساوین» از جمله مناطق عملیاتی مورد بازدید کاروانهای راهیان نور شمالغرب است. «دارساوین» به خاطر موقعیت خاص اقلیمی و جغرافیایی خود، محل بسیار مناسبی برای کمین عناصر ضد انقلاب بود.
مناطق عملیاتی غرب کشور:
موزه و مرکز فرهنگی دفاع مقدس کرمانشاه
بارگاه احمد بن اسحاق بارگاه احمد بن اسحاق(ره)
شهادت را نه در جنگ، در مبارزه می دهند
ما هنوز شهادتی بی درد می طلبیم
غافل که شهادت را جز به اهل درد نمی دهند2 . . .
*برای آشنایی بیشتر با مناطق روی هر کدام کلیک فرمائید.
منابع:
1.http://rahianenoor.com
2.شهید آوینی
حتما به تماشای دشت شقایق ها بروید
همه ساله از اواسط اردیبهشت ماه تا اوایل خرداد میلیون ها گل شقایق دشت کالپوش شاهرود را به رنگ سرخ آتشین درمیآورد آنچنان که گویی خالق هستی چادری سرخ بر دشت های سبز گسترده تا برای دقایقی آدمی را به جهت درک قدرت لایزال خود به تامل وا دارد .
این دشت حدفاصل میان شهر شاهرود و گنبد کاووس است که دوستداران طبیعت را همه ساله به دیدن خود در طبیعت بسیار زیبای منطقه دعوت میکند و جلوه ای از بهشت را پدید میآورد.
امامزاده محمد سراوین قطری
قطری:
موقعیت جغرافیایی:
منطقه قطری در ۵۵ درجه و۰/۸ دقیقه و ۴۰/۳ ثانیه طولی و ۳۶ درجه و ۴۴ دقیقه و ۳۹/۳ثانیه عرضی واقع شده است.و در دامنه کوه و در ارتفاع ۱۷۲۵ متری از سطح دریا قرار دارد.
دسترسی:
قطری در ۳۳ کیلومتر مرکز بخش بسطام بر سر راه روستای ابر واقع شده که از جاده شاهرود-آزادشهر حدود ۹کیلومتر فاصله دارد که تمامی این فاصله آسفالت می باشد.
جغرافیایی فصلی:
قطری منطقه ای کوهستانی که زمستان های سرد و خشک و تابستان هایی معتدل دارد جهت وزش بادهای غالب منطقه قطری از سمت شمال به جنوب و بالعکس بوده که در پاییز شدت بیشتری دارد و در زمستان توام با برف و بوران می باشد.
اوج مناظر طبیعی شاهرود در کوه ابر و قطری مشاهده می شود که حدود ۴۵ دقیقه با شاهرود فاصله دارد. در این نقطه گویی طبیعت را به طور اعجاب انگیزی نقاشی کرده اند. مجموعه ای از رنگها و فرمها آن هم در تمام فصول با چشم اندازهایی بی نظیر. بهار با لکه های برف مانده، بر شیار دره ها و چمن های تازه روئیده همچون ماهوت و مخمل، گلهای زرد، قرمز، بنفش و آبی، چاله های پرآب حاصل از برف زمستان .
امامزاده محمد سراوین قطری:
امامزاده محمد سراوین قطری یکی از فرزندان امام موسی الکاظم (ع) و برادر امام هشتم ما شیعیان آقا علی ابن موسی الرضا (ع) می باشد، این امامزاده در محیطی آرام و فوق العاده عالی از نظر آب و هوایی قرار گرفته است که زائران و گردشگران از شهرها و استانهای دیگر از این مکان مذهبی دیدن به عمل می آورند امامزاده در نزدیکی جنگل ابر می باشد.
امامزاده محمد سراوين بن موسي بن جعفر با توجه به محبوبيت و مقبوليتي كه در بين مردم منطقه و استانهاي شمالي دارد بطور پيوسطه و مستمر پذيراي زائران شيفته خاندان نبوت و امامت مي باشد بطوري كه در برخي از ماه هاي برفي نيز با توجه به شرايط سخت و راه نا مناسب زائران خود را دارد.با توجه به موقعيت زيباي منطقه قطري روزهاي آخر هفته و تعطيلات میعادگاه اکثر مردم شهرستان می باشد .
ابر و قطري زيباترين قسمت كوهستاني بخش بسطام محسوب مي گردند كه وجود امامزاده محمد سراوين در قطري و جنگل زيبا و خيال انگيز ابر در ارتفاعات روستاي ابر از جمله بهانه هاي سفر گردشگران به شهر شاهرود هستند. بر اساس آمار محلي در سال 1385 بالغ بر 35000 گردشگر به زيارت امامزاده محمد سراوين و گردش در منطقه قطري آمدند.
امامزاده سراوین در مسیر جنگل قطری و ابر قرار دارد ، جنگل زیبا و با طراوت قطری شاهرود در همسایگی جنگل رویایی ابر قرار دارد، جنگلی هم رنگ ابر و هم نوای باران… وجود ابر و بیرون زدن تاج ارتفاعات از میان ابرها همچو عرشه کشتی شناور بر دریا، زيبايي این منطقه را دو چندان کرده است.
هوای این منطقه بسیار عالی است ، لذا سفر به این مکان خصوصاً در فصل گرمی مانند تابستان توصیه می شود ، حتما لباس گرم با خود همراه داشته باشید ، هوای آنجا همواره توام با مه و باران پیش بینی می شود .
امامزاده محمد بسطام
شیخ صدوق نقل كرده است :
كسی در خواب از پیامبر(ص) پرسید كه كدام یك از مزارهای فرزندان تو را زیارت كنم ؟ فرمود :برخی را زهر دادند و برخی را شهید كرده اند.
گفتم : با این همه پراكندگی مزارهای ایشان كدام یك را زیارت كنم ؟ فرمود : آن كه به تو نزدیك تر است ( یعنی محل تو به قبر او نزدیك تر و یا آن كه در زمین غربت مدفون است ) .1
شهر بسطام در 6 کیلومتری شمال شاهرود واقع شده و در گذشته از شهرهای مهم ایالت قومس بوده و در کتاب ها و سفرنامه های زیادی به آن اشاره شده است.
حرم امامزاده محمد(ع)(فرزند امام جعفر صادق) و آرامگاه عارف بزرگ ایرانی بایزید بسطامی باعث گسترش مجموعه تاریخی بسطام طی قرون متمادی (قرن اول تا دورۀ معاصر) شد. این مجموعه دارای بناهای تاریخی متعددی است که به دلیل ارزش معماری بالای آن در کشور، کار مرمت اصولی و اقدامات اولیه برای ثبت آن در فهرست آثار جهانی یونسکو در حال انجام است.
عالم پرهیزگار و محدث خبیر و مورخ جلیل مرحوم حاج شیخ عباس قمی درکتاب «منتهی الآمال » در شرح حال امام جعفرصادق (ع) پس ازبرشمردن فرزندان آن حضرت نوشته است :
که«عبدالله فرزند امام جعفرصادق (ع) بعد از فوت پدرش چون از بقیه برادرانش بزرگ تر بود ادعای امامت کرد»(شیخ عباس قمی 1388:818) و سپس شیخ عباس قمی از سید ضامن بن شدقم مدنی مولف کتاب «تحفه الازهار»نقل می کند که «عبدالله پسرامام جعفرصادق (ع)وفات کرد در بلدۀ بسطام و قبرش معروف است در آن جا مقابل قبر علی بن عیسی بن آدم بسطامی »(همان جا:819)