توجیه اهانت به پیامبر (ص)
توجیه اهانت به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم از سوی مسئولان قضایی سوئد !
گوران لامبرتز رئيس دادگستري سوئد امروز ادعا کرد چاپ تصوير توهين آميز به ساحت مقدس پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در يکي از روزنامه هاي اين کشور با هدف تحريک تنفر نژادي و مذهبي صورت نگرفته است!
به گزارش خبرگزاري فرانسه از استکهلم، سه انجمن اسلامي در اعتراض به چاپ اين تصوير موهن به دستگاه قضايي سوئد شکايت کردند و خواستار تعطيل شدن دفتر اين روزنامه شدند. تنها دستگاه قضايي سوئد است که صلاحيت رسيدگي به پرونده هاي مربوط به ازادي بيان را دارد .
سه انجمن اسلامي مستقر در سوئد از دستگاه قضايي اين کشور خواستند روزنامه نريکز الهاندا را تحت پيگرد قضايي قرار دهد و اولف جانسون سردبير آن را به اتهام اقدام تحريک آمیز با هدف برانگيختن تنفر نژادي بازداشت کند. دستگاه قضايي سوئد چندين مسئوليت را بر عهده دارد و به عنوان مثال به دولت در امور قضايي مشاوره ميدهد و نمايندگي کشور را در پرونده هاي مهم بر عهده مي گيرد .
رئيس دادگستري سوئد خاطر نشان کرد براي اينکه اتهامي برضد روزنامه الهاندا و مسئولان ان مطرح شود بايد ثابت شود که انتشار تصوير توهين آمیز به پيامبر اسلام با هدف ايجاد تنفر صورت گرفته است. رئيس دستگاه قضايي سوئد در بيانيه اي که در اين زمينه منتشر شد ادعا کرد کاريکاتور چاپ شده درباره پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در اين روزنامه به هيچ وجه تنفر برضد هيچ گروه يا اقليتي را بر نيانگيخته است.! وي افزود:
هرچند شماري از مسلمانان معتقد چاپ اين تصوير را توهين به اعتقادات خود دانستند اما نه مقاله و نه تصوير چاپ شده در روزنامه الهاندا به حدود ازادي بيان تجاوز نکرده است! اين تصاوير توهين آمیز به پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم که لارس ويلکز سوئدي آن را کشيده است در تاريخ هجدهم اوت در روزنامه محلي نريکز الهاندا در يکي از مناطق مرکزي سوئد منتشر شد و نگرانيها را درباره برافروخته شدن دوباره خشم مسلمانان سراسر جهان و از سرگيري تظاهرات و اقدامات خشونت آمیز در کشورهاي اسلامي زنده کرد اين روزنامه محلي پس از ان اقدام به انتشار اين تصاوير موهن کرد که چندين مرکز هنري در سوئد به علت بيم از خشم و اعتراض مسلمانان از نمايش دادن اين تصاوير خودداري کردند.
اين روزنامه محلي سوئدي تصاوير توهين آمیز به پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم را در کنار سرمقاله اي درباره خود سانسوري و آزادی مذهب منتشر کرد . چاپ اين تصوير توهين اميز مشاجرات زيادي را در سوئد و خارج از اين کشور به همراه داشت.
در سوئد چندين مورد تظاهرات برضد اين اقدام برگزار شد و رسانه ها و روزنامه هاي اين کشور در گزارشها و مقالات مفصل خواستار گفتگوي ملي با هدف رعايت آزادي بيان شدند.
کشورهاي مصر ايران و پاکستان از طريق ديپلماتيک اعتراض خود را به انتشار اين تصاوير توهين اميز اعلام کردند .
پيش از اين انتشار تصاوير توهين آميز به پيامبر اسلام در سپتامبر سال دو هزار و پنج در يولاندز پوستن مهمترين روزنامه دانمارک در ماههاي ژانويه و فوريه سال 2006 اعتراضات زیادی در کشورهاي مسلمان برانگيخت و برخي از کشورهای اسلامی را بر ان داشت تا محصولات و کالاهاي دانمارکی را تحريم کنند .