مسلمانِ عادتی یا راستین؟! مسئله این است!
از دهه سوم به اين طرف، نهضت با نوع سومى از مسلمانان روبهروست: مسلمانانِ «پدر و مادرى» و «اقليمى» كه ماها باشيم. چرا شما مسلمانى؟ چون در خانه پدر و مادر مسلمان به دنيا آمدهام. اگر در خانه پدر و مادر مسيحى به دنيا آمده بودم چه بودم؟ مسيحى بودم. اگر در خانه پدر و مادر بیدين و مادى به دنيا مىآمدم چه بودم؟ مُلحد و مادى بودم.
اگر مسلمانِ اقليمى يا مسلمان شناسـنامهاى، مسلمان زاده شده باشد و در خانه پدر و مادر مسلمان اگر درست ساخته شده باشد و صحيح تربيت بشود، يعنى درست به او برسند و يا خودش به خودش برسد، مسلمانِ راستين مىشود؛ يعنى از مسلمانان گروه اول میشود. وگرنه مسلمانى میشود كه چون پدر و مادرش مسلمان بودند مسلمان است. من به اينها مسلمانهاى عادتى میگويم زيرا عادت كردهاند مسلمان باشند.
پیشینه اعتکاف از چه زمانی بوده است؟
پیشینه اعتکاف
قرآن می فرمايد:
«وَ عَهِدْنا إِلى إِبْراهِيمَ وَ إِسْماعِيلَ أَنْ طَهِّرا بَيْتِيَ لِلطّائِفِينَ وَ الْعاكِفِينَ وَ الرُّكَّعِ السُّجُودِ»
[1]؛
«و ما به ابراهيم و اسماعيل امر كرديم كه خانه مرا براى طواف كنندگان و مجاوران و ركوع كنندگان و سجده كنندگان، پاك و پاكيزه كنيد».
مراسم اعتكاف، به زمان حضرت ابراهيم عليهالسلام بر مى گردد و بعد از او، در بعضى از شريعتها و در زندگى برخى از صالحان – حضرت مريم و زكريا عليهم السلام- به چشم مى خورد. با ظهور دين اسلام، اين امر شكل تازهاى به خود گرفت و در ميان مسلمانان، به عنوان يك عبادت مستحب با آداب و شرايط خاص رايج شد.
پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله همه ساله در ماه رمضان – به ويژه دهه آخر آن – اعتكاف مىكرد و دستور مىداد رختخوابش را برچينند و چادرى در مسجد بر پا كنند و هميشه مىفرمود: «ده روز اعتكاف در ماه رمضان، برابر با دو حج و دو عمره است»[2].
امام حسن و امام حسين عليهم االسلام نيز به سنت اعتكاف عمل نموده و آن را زنده نگاه مى داشتند.
در حديث آمده كه امام حسن عليه السلام با آن كه در حال اعتكاف بودند، براى رفع حاجت برادر دينى خود اقدام و او را از مشكل مالى نجات دادند.[3]
امام صادق عليه السلام نيز مانند نبى اكرم صلى الله عليه وآله در مسجدالنبى معتكف مىشدند.[4]
اعتكاف در دوران غيبت امام زمان(عج) نيز ادامه داشته به ويژه در عصر صفوى كه در سايه تلاشهاى عالمان دينى در شهرهاى ايران رونق خاصى يافته است[5] و اكنون در بسيارى از شهرهاى كشورمان در روزهاى 13، 14 و 15 ماه رجب (ايام البيض) برگزار مى شود.
چیزهایی از پیامبران که نزد حضرت مهدی است و با خود پس از ظهور می آورد
آیا می دانید چه چیزهایی از پیامبران نزد حضرت مهدی است و با خود پس از ظهور، می آورد؟
۱-تابوت آدم ۲-وسیلهٔ نجاری نوح
۳-مجموعهٔ ابراهیم ۴-عصای موسی
۵-حجر موسی ۶-تورات موسی
۷-الواح موسی ۸-تابوت موسی
۹-انجیل عیسی ۱۰-رحل عیسی
۱۱-صاع یوسف ۱۲پیراهن یوسف
۱۳-تاج سلیمان ۱۴-انگشتر سلیمان
۱۵-مکیال شعیب ۱۶-آئینه شعیب
۱۷-زره داود ۱۸-ترکه هود و صالح
۱۹-پیراهن پیامبراکرم ۲۰-زره پیامبراسلام
۲۱-انگشتر رسول خدا ۲۲-عصای پیامبراکرم
۲۳-شمشیر ذوالفقار ۲۴-مصحف امیرالمومنین علی ۲۵-عهدنامه مخصوص پیامبر ۲۶-میراث جمیع پیغمبران و مرسلین و همه ی کتب آسمانی دیگر…
منابع:
1.مهدی منتظر ص۴۶ و ۴۷
2.معجم احادیث الامام المهدی، ج۳
نگاه عامیانه چیست ؟
- نگاه عامیانه یعنی نگاهی سطحی به مفـاهیم و مسائل عمیق داشتن ، و به اندک آگاهی درباره هر چیزی اکتفا کردن.
- نگاه عامیانه یعنی پردازش اطلاعـــات اندک و افزایش غیر واقعی و خیال پردازانه آنها.
- نگاه عامیانه یعنی از چرایی و چگونگـی نپرسیدن و ریشه ها و نتیجه ها را ندانستن .
- نگاه عامیانه یعنی از افواه عمومی درس گرفتن و به افکار عمومی اتکـا کردن .
- نگاه عامیانه یعنی نشستنِ گمانه زنی جای تدبر و اندیشه؛ و بـاب شدن استنباط بی استدلال .
تفاوت بین عُجب و تکبر چیست؟
عُجب به اين معنا است كه آدمى به جهت كمالى كه در خود مى بيند خود را بزرگ بشمارد، خواه آن كمال را داشته باشد و خواه نداشته باشد، و خواه آن صفت در واقع كمال باشد يا نباشد.
در مفهوم عجب (خودبينى) اين شرط معتبر نيست كه كسى خود را در اين كمال و اين نعمت فوق ديگرى ببيند و به خاطر همين ، عجب از كبر متمايز مى شود. زيرا كبر اين است كه آدمى براى خود مزيّتى در صفت كمال، بر غير خود ببيند و به عبارت ديگر فرق عُجب و كبر اين است كه متكبّر خود را بالاتر از غير بداند و مرتبه خود را برتر شمارد.
كِبر دو طرف دارد:
متكبّر و كسى كه بر او تكبّر مى شود. ولى در عجب پاى غير در ميان نيست بلكه اگر تنها يك فرد انسان خلق شده بود تصوّر مى رفت كه هم او معجب (خودبين) باشد، و حال آنكه متكبّرنمى شود مگر اينكه با غير باشد و خود را در صفت كمال بالاتر از او در نظر بگیرد.
حاصل آنكه عجب و خودبينى عبارت است از اينكه كسى به جهت كمال يا نعمتى خود را بزرگ شمارد، و يا خود كمال و نعمت را همراه با ميل و تكيه به آنها بزرگ شمارد و فراموش كند كه آن دو (نعمت و كمال) از خداست. امّا اگر بر آنها تكيه و اعتماد نكند و از زوال نعمت يا دگرگونى آن ترسان باشد، يا اينكه شادى او از اين حيث باشد كه اين نعمتى است خداداد و آن را به خود نسبت ندهد، چنين شخصى معجب نخواهد.
چراموقع دعا به جانب آسمان توجه می کنیم؟
ارسالی از مریم مهری - طلبه سطح 2
فسفه این که چرا در موقع دعا دست به جانب آسمان بلند می کنیم وحال آنکه خدای متعال می فرماید:
{وَلِلهِ المَشرِقُ وَالمَغرِبُ فَاَینَما تُوَلّوا فَثَمَّ وَجهُ اللهِ1}
برای خداست مشرق ومغرب پس هرکجا بنگرید همانجا جلوه خداست.
جواب این است که عبدلله بن سبا از امیرالمومنین (ع)سوال نمود:یا امیرالمومنین مگر خدای متعال درهمه مکانها نیست؟
حضرت فرمود :چرا.
پرسید پس چراموقع دعا دست به جانب آسمان برمی داریم؟
حضرت فرمود:آیااین آیه رانخوانده ای که می فرماید: {وَفِی السَّماءِ رِزقُکُم وَما تُوعَدونَ2}
یعنی رزق شما در آسمان است وآنچه که خدا به شما وعده داده در آسمان است .
امام صادق(ع)فرمود:خداوند متعال امر فرموده به دوستان وبندگانش که دستها رابه سوی عرش دراز کنند چون عرش الهی معدن رزق است.
پیغمبراکرم نیز فرمود: {وَارفَعُوااَیدِیَکُم بِالدُّعاءِ3} :بالاببرید دستانتان را برای دعا.
دیگراینکه ملائکه ای که مقدرات انسان وهمه عالم راتعیین میکنند درآسمان هاهستند .
1.سوره بقره آیه 115
2.سوره ذاریات آیه 22
3.بحارالنوار ج93.ص309
منبع :کتاب درمان معنوی –نوشته امیرملک محمودی ص 101
ویتامین دی نیاز بدن در 50 سالگی
همزمان با افزایش سن کمبود ویتامین دی دور از ذهن نیست ومعمولا درمیان زنان 50ساله کمبود ویتامین دی بسیار شایع است.کمبود ویتامین دی دراین دوران باعث ضعیف شدن استخوان ها،مشکلات خلقی ،درد مفاصل وحتی افزایش احتمال ابتلا به برخی از سرطان ها می شود .همه زنان 50ساله وبالا تر باید از نظر کمبود ویتامین دی مورد بررسی قرار بگیرند .محققان معتقدند که زنان دراین سن باید روزانه 1000تا2000واحد بین المللی ،ویتامین دی مصرف کنند .حتی اگر ویتامین دی بدن بسیار پایین باشد ممکن است پزشک حتی تا 50هزار واحد هم ویتامین دی تجویز کند.
منبع :کتاب آنچه زنان باید بدانند –نوشته سمیه معصومی-ص 139
فایده لبخند زدن
1)لبخند جذابتان می کند
2)لبخند حال وهوایتان راتغییر می دهد دفعه بعدی بعدی که احساس بی حوصلگی وناراحتی کردید لبخند بزنید،لبخند به بدن حقه می زند.
3)لبخند زدن مسری است (لبخند زدن برایتان شادی می آورد بالبخند زدن فضای محیط راهم شادتر کنید واطرافیان رامانند آهن ربا به سمت خود می کشید.
4)لبخند زدن استرس راازبین می برد .بالبخند زدن استرستان راکم کنید ووارد عمل شوید.
5)لبخند زدن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
6)لبخند زدن فشار خونتان راپایین می آورد.
7)لبخند زدن اندورفین،سروتونین ومسکن های طبیعی بدن راآزاد می کند.
حالاسعی کنید دون ازبین رفتن آن لبخند به یک مسئله منفی فکرکنید خیلی سخت است وقتی لبخند می زنیم بدن ما به بقیه بدن پیغام می فرستد که (زندگی خوب پیش می رود)پس بالبخند زدن از افسردگی ،استرس ونگرانی دور بمانید.
منبع :سایت بیتوته
راه کار هایی برای حل حسادت فرزند دوم
ورود فرزند دوم به خانواده برای کودک اول بحران زندگی رابه وجود می آورد.اوکه تا آن زمان مورد توجه والدین بوده است با آمدن نوزادی دیگرموقعیتش را در خطر می بیند و احساس ناخوشایندی پیدا می کند.
گاهی اوقات حسادت خود رابه صورت تغییر رفتار خود نشان می دهندمثلا رختخواب خود راتر می کند ویا به مکیدن انگشت شست خود مبادرت می کند وگاهی اوقات از خوردن غذا خودداری می کند ویااز برخورد با اشیا ترس نشان می دهد هدف بچه ازاجرای این گونه اعمال جلب توجه مادر ومنحصر کردن علاقه ومحبت او نسبت به خویش است .اهمیت دادن به کودک ونظرخواهی ازاو،این احساس رادر کودک به وجود می آورد که هنوز برای خانواده اش عزیز است واحساس بزرگی می کند برای کودکی که به نوزاد جدید حسادت می کند راه های زیر پیشنهاد می شود:
1)اورا به فعالیت های مربوط به شیرخوار شرکت دهید تا احساس طردشدن نکند.
2)به اویاد بدهید چگونه نوزاد را بغل کند ودر طول روز به او اجازه بدهید نوزاد را در آغوش بگیرد.
3)رفتار های مناسب کودک راتشویق کنید :توخیلی خوب کمک می کنی.
4)واکنش های نوزاد رابرایش توضیح دهید مثلا بگویید اودوست دارد توبه آرامی بااو رفتار کنی این توضیحات موجب بهتر شدن روابط بین آنان ولذت بردن از وجود یکدیگر خواهد شد.
منبع :سایت بیتوته
او را از جهت دعا بخوانید حتما اجابت می شوید
به امام صادق (علیه السلام) گفته شد : . . . قول خداوند عزوجل ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُم: «مرا بخوانيد تا شما را اجابت كنم»، ما او را می خوانيم و اجابتى دريافت نمی كنيم،
فرمود: به نظر تو خداوند وعده خلافى می كند؟
گفتم: نه،
فرمود: پس اين از چه راه است؟
گفتم: نمی دانم،
فرمود: ولى من به تو خبر می دهم، هر كه خدای عزوجل را اطاعت كند در آنچه به او فرمان داده است و سپس او را از جهت دعا بخواند، خدا اجابت كند،
گفتم: جهت دعا چيست؟
فرمود: راه دعا اين است كه خدا را سپاسگزارى و حمد كنى و نعمتى كه به تو داده است ياد آور شوى ، او را شكر گزارى ، سپس صلوات فرستى بر محمد (صلی الله علیه) و آلش ، سپس گناهان خود را ياد كنى و بدانها اعتراف نمائى ، سپس از آنها به خدا پناه برى، اين راه دعا است.
منبع : اصول كافى ترجمه كمره اى،جلد 6،صفحه : 69
نحوه شهادت حضرت زهرا (س) به روایات شیعه و سنی
- پس از رحلت پیامبر(ص)، حوادث دردناکی برای حضرت فاطمه (ص) رخ داد که این حوادث، به شهادت ایشان منتهی شد.
آتش زدن درِ خانه حضرت فاطمه و سیلى زدن به آن حضرت در منابع تاریخى و روائى شیعه آمده است و براى آن کس که شیعه است، همین مآخذ کافى است. در منابع و مآخذ اهل سنّت نیز آمده است و سنّىها مىتوانند به آن معتقد باشند. براى نمونه به چند روایت از منابع شیعه و اهل سنت اشاره مىکنیم:
۱. پس از آن که کار بیعت گرفتن از مردم تمام شد و على(ع) و عدهاى بیعت نکردند، به خانه آن حضرت حمله کردند. در را سوزاندند، على را به زور بیرون آورند، حضرت فاطمه را تحت فشار در قرار دادند و کار به جایى رسید که محسن او سقط شد. على را به مسجد بردندولى بیعت نکرد و آنان گفتند: بیعت نکنى تو را به قتل مىرسانیم. روزها و ماهها گذشت. آنان تصمیم به قتل على(ع) گرفتند و قرار گذاشتند که خالد قتل آن حضرت را به عهده بگیرد. اسماء بنت عمیس از این توطئه آگاه شد و کنیز خود را فرستاد تا آن حضرت را از توطئه آگاه سازد.اصل توطئه چنین بود که وقتى ابوبکر نماز را تمام کرد و سلام گفت، خالد با شمشیر على(ع) را بکشد ولى وقتى نماز ابوبکر تمام شد گفت: اى خالد آنچه را دستور دادم نکن، V}(بحارالانوار، ج ۲۸، ص ۳۰۸ به نقل از اثباتالوصیه){V.
اهل سنت نیز در کتابهاى کلامى، تاریخى و حدیثى مسأله آتش زدن به در خانه را آوردهاند. براى نمونه، به چند روایت اشاره مىکنیم:
۲ـ بلاذرى مىگوید: ابوبکر کسى را دنبال على فرستاد تا بیاید و بیعت کند ولى حضرت على نیامد. پس از آن عمر بن خطاب در حالى که آتش به همراه داشت، به سوى خانه على رفت. فاطمه عمر را در در خانه ملاقات کرد و گفت: اى پسر خطاب! آیا مىخواهى خانه ما راآتش بزنى؟! عمر بن خطاب گفت: بله، V}(انساب الاشراف، ج ۲، ص ۱۲، تحقیق محمود الفردوس العظم، دار الیقظه العربیه){V.
۳. ابن عبد ربّه مىگوید: آنان که از بیعت سرباز زدند عبارتند از: على، عباس، زبیر و سعد بن عباده. على، عباس و زبیر در خانه فاطمه نشستند. ابوبکر عمر را فرستاد تا آنها از خانه فاطمه بیرون بیایند. ابوبکر به عمر گفت: اگر سرباز زدند با آنان بجنگ. عمر به همراه آتش به خانه فاطمه آمد تا خانه را بر سر آنان آتش بزند. فاطمه او را دید و گفت: اى پسر خطاب! آیا آمدهاى خانه ما را آتش بزنى؟! عمر گفت: بله، مگر این که بیعت کنید، V}(العقد الفرید، ج ۵، ص ۱۲، چاپ مصر، چاپ دوّم، تحقیق محمدسعید العربان، ۱۹۵۳ و ۱۳۷۲){V.
۴. ابن قتیبه دینورى آورده است: ابوبکر عمر را به سوى کسانى که بیعت نکردند و در خانه على تحصّن کردند، فرستاد. عمر به خانه على آمد و صدا زد ولى کسى بیرون نیامد. عمر هیزم خواست و گفت: قسم به آنکه جان عمر در دست اوست، یا باید بیرون بیایید و بیعت کنید ویا خانه را بر سر آنانکه در آن هستند آتش مىزنم.
صفحات: 1· 2
حکم ضبط صدا حین مکالمه
حکم ضبط بدون اجازه مکالمه و صدای دیگران
جواب: در ضبط سخنان کسی که در پشت تلفن صحبت می کند اجازه گرفتن واجب نیست اما پخش آنها و به اطلاع دیگران رساندن، اگر اهانت به مؤمن و افشای راز او محسوب می شود جایز نیست مگر این که آن هم با واجبی دیگر برابر و یا مهمتر، تزاحم پیدا کند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از کتاب فقه برای غرب نشینان، آیت الله العظمی سیستانی.
هی نگید نمیشه ! کار نشد نداره !
وقتی به آرایشگاه مراجعه می کنید ، حتما تا حالا مواجه شدید ؛
- اپیلاسیون کل بدن !!!
- کاشت ناخن !
- پخش موسیقی های مختلف و منزجر کننده با صدای بلند در سالن آرایشگاه !
- لباس های جلف کادر سالن !
- عدم رعایت حجاب آرایشگر در مقابل داماد بعد از آماده شدن عروس !
- بیان این جمله آرایشگر بعد شینیون خانم محجبه : الان میخوای اون پتو رو بندازی رو سرت ؟! خب همه زحمات من حروم میشه که !!
و …..
حالا تو این دنیای رنگ و وارنگ و از همه رنگ ، با آدمایی که به واسطه بعضی شغلها من جمله آرایشگری ، حجاب و رعایت موازین شرعی را از عوامل دوری از تمدن و فرهنگ می دانند ،
شخصی پیدا شده است در کلان شهر تهران صاحب سالنی است با این شرایط :
- اپیلاسیون کل بدن به هیچ وجه انجام نمی شود .
- کاشت ناخن نداریم .
- موسیقی پخش نمی شود .
- به خواهران طلبه عزیز تخفیف داده می شود .
- رعایت حجاب الزامی است .
خب حالا چی می گید ؟ دیدید می شه !! کار نشد نداره ! فقط یکم شجاعت میخواد !
چرا آرایشگاه ، باشگاه ، کافی شاپ ، پارک ، سینما و ….. خیلی مکانهای عمومی دیگه اسلامی نداشته باشیم !
دست به دست هم دهیم به مهر …..