آمادگی برای ماه رمضان قسمت دوم
با توجه به اینکه بدن نیاز دارد که مواد غذایی به تدریج وارد شود و در ماه مبارک 17 تا 18 ساعت غذا وارد بدن نمیشود لازم است که حجم مواد مصرفی را در این مدت کاهش دهیم تا بدن به این کاهش تدریجی عادت کند، زیرا کاهش یکباره ورود غذا به بدن به خصوص در روزهای اول ماه رمضان سختی زیادی ایجاد میکند.
فاصله زمانی وعدههای غذایی را بیشتر کرده و از ریزهخواری پرهیز کنید.
خریدهایتان را انجام دهید از آنجا که نوع و زمان کارها در ایام ماه رمضان با دیگر ماهها تفاوت دارد و از طرفی در بعضی خانهها سالمندان و بچههای کم سن و سالی هستند که روزه نمیگیرند و باید برای این افراد صبحانه و ناهار آماده شود و برخی هم بیمار هستند و باید در این ماه مراقب تغذیه و سلامت آنها هم بود و در ضمن بعضی شبها سفره پربرکت افطار پذیرای مهمانان است، بهتر آنکه خرید آن دسته از مواد غذایی که خراب و فاسدشدنی نیستند مانند برنج، روغن، قند و شکر، حبوبات و انواع گوشت را پیش از شروع این ماه در اولویت قرار دهید و حتی برای آنکه خانم خانه مجبور به گذران وقت زیادی در آشپزخانه نباشد خوب است از هماکنون برخی از مواد غذایی را بهصورت نیمه آماده و بهداشتی در منزل تهیه و در یخچال و فریزر نگهداری کنید.
ساعات نزدیک به افطار کار و فعالیت تعطیل!
با توجه به نقش مادران در برگزاری سالم و شایسته آداب ماه رمضان توصیه میشود، در روزهای اول ماه مبارک که اختلال در خواب یا برهم خوردن تغذیه موجب میشود که از نظر روانی تحریکپذیر و زودرنج شویم و واکنش سریعی نسبت به کارها از خود نشان دهیم و بخصوص هر چه به ساعات افطار نزدیک میشود توجه و تمرکز خود را از دست داده و گرسنگی و تشنگی باعث خستگی و ضعف شود، بهتر است اعمال خانهداری و فعالیتهای سنگین را در ساعات اولیه روز انجام داده و ساعات نزدیک به افطار را به استراحت بپردازیم. به توصیه متخصصان سنت خانهتکانی پیش از ماه مبارک کمک زیادی به کم شدن کارهای سنگین این ماه میکند.
یکی از مهمترین مسائل این است که یک هفته تا ده روز پیش از ماه مبارک رمضان مردم شروع به کاهش میزان مصرف چای، قهوه و نوشیدنیهای کافئین دار بنمایند، زیرا این مواد برای بدن حالت عادت به کافئین را ایجاد مینماید.